Drie dingen die altijd handig zijn om in je kast te hebben

Mannen zijn over het algemeen minder bezig met mode dan vrouwen. Natuurlijk willen mannen er ook goed uit zien, en dat ontken ik zeker niet. Maar toch slaan ze ook wel eens een flater of hebben ze geen zin om te winkelen. Als man kan het dus handig zijn om een aantal essentiële items in je kast te hebben hangen. Op die manier zorg je dat je niet ineens naar de winkels hoeft als je eigenlijk gewoon lekker een middagje wil gamen, met vrienden voetbal kijken of biertjes drinken. In deze blog lees je welke essentiële items je in je kast moet hebben hangen/liggen als man en waar je misschien niet zo snel aan zou denken. 

Netjes 

Allereerst is het heel fijn om nette kleding in je kast te hebben hangen. Voor bijvoorbeeld een sollicitatie waarop je netjes gekleed moet of een onverwachte zakelijke afspraak. Handig om hiervoor sowieso in huis te hebben zijn een paar nette schoenen, een nette broek, een mooi overhemd en een paar pakschoenen. Daarnaast kan een jasje natuurlijk ook geen kwaad. Tot slot is het handig om een smoking in je kast te hebben hangen. Smokings worden niet vaak gedragen, maar enkel op gala’s en hele formele feesten. Maar toch is het fijn als je ineens een gala hebt van je werk of van het werk van een vriend/vriendin/je partner dat je deze even snel uit de kast kunt trekken. Zeker omdat je een smoking vaak nog moet laten vermaken is het echt niet handig om deze last minute te moeten aanschaffen! 

Casual 

Voor je casual outfit zijn ook een paar items heel fijn om te hebben. Natuurlijk kan voor een casual outfit eigenlijk alles, maar toch zul je voor sommige gelegenheden wel iets specifieks nodig hebben wat gepast is. Het is daarom fijn om in ieder geval een net uitziende spijkerbroek en trui in je kast te hebben. Dit kan eigenlijk voor veel gelegenheden wel zoals een lunch met de schoonouders of een tripje naar een museum. Het is namelijk niet gepast als je dan in je spijkerbroek met gaten en leren jas komt, vandaar dat deze items zeker wel essentieel zijn. 

Sportief

Tot slot is het fijn om een goed paar sportschoenen in je kast te hebben liggen. Sporten kun je eigenlijk wel in elke soort kleding (al is sportkleding natuurlijk het fijnst) maar sportschoenen zijn enorm belangrijk. Als je namelijk gaat hardlopen of sporten op slechte schoenen heb je kans op heel veel nare kwaaltjes zoals hielspoor, knieklachten en ontstekingen in allerlei pezen. Slechte schoenen of versleten schoenen zijn dus echt geen aanrader. Zorg altijd voor goede schoenen!