Tips voor een zakelijke outfit voor heren

Wanneer je zakelijk voor de dag moet komen, tijdens een meeting of sollicitatie bijvoorbeeld, dan kan het soms een hele opgave zijn om de perfecte outfit samen te stellen. Met deze tips wordt deze klus hopelijk iets gemakkelijker.

Do’s bij een zakelijke outfit voor mannen

Er zijn een aantal dingen die je vooral wél moet doen bij het samenstellen van een zakelijke outfit. Één van die dingen is dat je moet proberen om je outfit zo rustig mogelijk te houden. Je wilt namelijk altijd de aandacht op jezelf als persoon vestigen, en mensen niet afleiden met een drukke outfit. Kies daarom voor een overhemd, pantalon, jasje en schoenen in een neutrale kleur. Nude tinten, blauw, zwart, vrijs en bruin doen het eigenlijk altijd goed. Wanneer je toch een patroontje of printje in je zakelijke look wilt verwerken, houdt het dan bij alleen één kledingstuk met een print. Belangrijk is om bij een business outfit ook rekening te houden met de accessoires die je draagt. Accessoires maken immers iedere outfit af. Kies bijvoorbeeld voor een chique horloge en neem een prachtige laptoptas met je mee. Met een mooie leren laptoptas maak je sowieso een goede indruk. Ga voor een gave schoudertas of neem een super zakelijke, stijlvolle aktetas met je mee.

Don’ts bij een zakelijke outfit voor mannen

De kans op een goede eerste indruk krijg je maar één keer. Benut deze kans dus goed en zorg dat je outfit er tiptop uitziet. Er zijn een aantal dingen die je niet moet doen wanneer je bezig bent met het samenstellen van een zakelijke look. Draag bijvoorbeeld geen print op print en kies niet voor hele felle kleuren zoals oranje, geel of lichtgroen. En misschien is het iets dat voor sommigen voor zich spreekt, maar helaas voor sommigen ook niet… Draag absoluut geen korte broek naar je zakelijke afspraak! Het maakt niet uit of het nou 40 graden is en de zon volop schijnt, een korte broek is een echte no-go. Kies in plaats daarvan voor een luchtige blouse en laat een jasje / blazer achterwege.

Succes met het samenstellen van jouw ultieme business look!