rugtassen van tegenwoordig

Kan je je het nog herinneren? Hoe onze kinderen 15 jaar geleden naar de middelbare school gingen op de fiets? En al die zware rugtassen met 5 tot 8 boeken erin. Ik had altijd zoveel medelijden met onze 2 jongens. De tassen die zij hadden waren ongeveer even groot als de kinderen zelf, zeker toen ze naar de eerste klas gingen.
Hoe dapper en stoer ze ook waren met het vreselijke gewicht op hun schouder, ik voelde mij altijd een beetje schuldig dat ik vervolgens 10 minuten later de deur uit stapte en met de auto naar mijn werk ging.

 

Middelbare scholen zijn veranderd

Om mij heen heb ik een paar vriendinnen met iets jongere kinderen. De meeste kinderen zitten nu ook op de middelbare school. Met mijn verhalen over vroeger hoe mijn jongens een halve boekenkast mee moesten zeulen herkennen de dames niet.
tegenwoordig hebben alle jongeren gewoon hun boeken in een kluis op school liggen, waar zij gewoon per les hun boeken uit kunnen halen. Met huiswerk moeten ze wel de boeken mee naar huis nemen maar dat zijn hooguit 2 boeken per dag. Wat zijn ze daarop voor uit gegaan zeg!
Mijn vriendinnen hebben het tegenwoordig over een eastpak rugtas. Die waren er in de tijd van mijn jongens ook al maar die waren niet groot genoeg, nu dus wel.

 

Hip en modern

Een paar weken geleden kwam de situatie voor dat ik met mijn vriendin mee reed maar zij nog even langs de school van de kinderen moest rijden omdat de oudste zijn portemonnee kwijt was en hij ook geen eten mee had genomen dus mama moest hem even sponseren voor een broodje uit de kantine. Ik liep met mijn vriendin mee naar de plek waar ze hadden afgesproken, ergens binnen was dat.
Eenmaal op mij heen gekeken bleef ik mij verbazen wat voor tassen en rugzakken alle kinderen omhadden. Heel veel kinderen liepen met een eastpak tas. Ik kende ze van vroeger in het zwart, blauw en grijs maar tegenwoordig heb je ze zelf in de lederen uitvoering!
De meiden lopen voornamelijk met een eastpak rugtas en de jongens dus inderdaad met de basiskleuren.

 

Tas is nog niet hip genoeg, mam.

Mijn vriendin kwam gisteren even op de koffie. Ik deelde mijn ervaring van alle kinderen en rugtassen op de school van haar zoon. Mijn vriendin begon te lachen en vertelde dat haar zoon gister met witte verf zijn tas had opgepimpt, hij was namelijk nog niet stoer en hip genoeg. Haha, die kinderen van tegenwoordig zijn ook zo creatief. Ze liet mij een foto zien van de opgepimpte tas, hij was echt heel erg mooi geworden.