Werk slimmer in huis niet harder

Ik denk dat ik voor iedereen spreek als ik zeg dat het huishouden doen een hoop werk is. Als kind lijkt je verzorger door het huis te zweven met een stofzuiger in de ene hand en een lading was in de andere. Dat ziet er makkelijk uit! Wanneer je op jezelf gaat wonen, blijkt dat toch even anders te zitten. Het is gewoon werk. Maar je kan het wel makkelijker maken. Waarom harder werken als dat niet nodig is? In deze blog geef ik je tips.

Plan vooruit

PLANNEN! Vroeger vond ik het verschrikkelijk maar ik kan zeggen dat planningen m’n leven qua tijd zo’n beetje gered hebben. Door dingen uit te plannen, weet ik hoeveel tijd ik heb, nodig heb en zo krijg ik veel meer dingen gedaan. En als je je planning een beetje ruim maakt, hoef je ook niet te haasten en te vliegen. Het is ideaal. Ga er op zondag even voorzitten of als je een weekplanning te groot vindt, maak er dan iedere avond tien minuutjes tijd voor. Zo zie je dat je veel meer in je dag gedaan krijgt.

Het eten staat al klaar

Ik houd van koken. Maar niet iedereen heeft dat. Daarnaast houd ik ook van uiteten gaan. Maar met lange werkdagen komt het koken er vaak niet van en kies ik snel voor m’n andere liefde. Maar iedere avond uiteten gaan, gaat in de kosten lopen. Daarom kies ik nu voor mealprep. Dat betekent dat je in het weekend al het eten voor de week maakt zodat je ’s avonds niet zoveel meer hoeft te doen. Houd je niet zo van koken? Doe dit dan samen met vrienden en wissel gerechten uit. Zo wordt het toch leuk en een soort groepsactiviteit.

Makkelijke kleding

Strijken is iets wat ik het liefst zo lang mogelijk uitstel maar dan wordt de stapel was natuurlijk alleen maar groter. Met strijkvrije overhemden heb je dat probleem zo verholpen. Strijkvrije overhemden zijn te verkrijgen in allerlei soorten maten en kleuren. Zo zit er altijd wat voor je bij. Het materiaal is stevig en dat maakt de kwaliteit goed. Het is een product dat lang meegaat. Door de samenstelling van de stof hoef je de overhemden niet te strijken!

Kleine beetjes helpen

Iedere dag een beetje opruimen, zorgt ervoor dat je op de lange termijn niet zo veel tijd kwijt bent aan het huishouden. Laat die berg niet groeien!